Geschiedenis

 

Het schitterende dispuut Postkantoor wordt op 12 mei 1981 in het pittoreske plaatsje Groet opgericht. Een zeer populair en maatschappelijk betrokken dispuut. Zo vond er geregeld een Postkantoorveiling plaats ten bate van Amnesty International: een doorslaand succes. Wanneer in 1988 het hoofdpostkantoor aan de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam te koop staat en verkocht dreigt te worden grijpt het dispuut in. Teneinde het hoofdpostkantoor te behouden doet het dispuut Postkantoor een officieel bod van 1000 gulden om het postkantoor over te nemen. Tot een succesvolle overname is het echter nooit gekomen. Het dispuut beleeft vruchtbare jaren waarbij twee mooie lustra gerealiseerd worden.


Helaas zijn in 1993 de glorieuze jaren voorbij en gaat het bergafwaarts met het dispuut Postkantoor. Een vernieuwing van het dispuut kan hierdoor niet uitblijven. Na lang overleg wordt besloten een nieuwe groep aan te nemen en een naamsverandering door te voeren. De nieuwe leden en de oude garde worden in 1994 samen: ¡Cuidado!


Het hoofdstuk Postkantoor is afgesloten en vanaf toen maakt ¡Cuidado! een grote groei door. Het in 2001 opgerichte zaalvoetbalteam rijgt kampioenschap aan kampioenschap, en is nu nog terug te vinden in de hoogste afdeling van het Amsterdamse Studentenzaalvoetbal.


Heden ten dagen is ¡Cuidado! een middelgroot dispuut met 25 actieve leden en borrelt op de donderdagen in de linkerhoek van de benedenbar. ¡Cuidado! is bij de meeste verenigingsactiviteiten fanatiek aanwezig. Tevens is er sinds twee jaar een eigen veldhockeyteam opgericht. Daarnaast vinden we onze eigen dispuutsactiviteiten zoals skiën, koninginnedag, carnaval, festivals en weekenden, zeer belangrijk en eigenlijk het leukste van het hele lidmaatschap van de SSRA!


¡Cuidado! bestaat nu 39 jaar en gaat nog talloze mooie jaren en lustra mee maken!

Inloggen

    Gebruikersnaam
    Wachtwoord