Hallo KEMA. Dit zijn wij.

 •  

  Het dispuut

  ¡Cuidado! is een middelgroot gemengd dispuut dat ongeveer 25 actieve leden telt. Op deze pagina kom je meer te weten over de identiteit van ons dispuut, wat wij door het jaar heen doen en waar wij voor staan. Onze leden kunnen daar nog veel meer over vertellen, maak dus goed gebruik van je avonden in de kentijd en vraag ze alles wat je wilt weten.
  Bij ¡Cuidado! hechten we veel waarde aan zowel horizontale als verticale integratie. Dat wil zeggen dat je niet alleen met leden uit jouw jaar omgaat maar dat iedereen uit welk jaar dan ook elkaar goed kent. Dit heeft tot op heden gezorgd voor hechte vriendschappen.
  Bovendien vinden wij het belangrijk dat onze leden actief betrokken zijn bij de vereniging en een proactieve instelling kennen.
  Mocht je tijdens de kentijd geïnteresseerd zijn om lid te worden van ¡Cuidado!, geef dit dan tijdig en duidelijk aan bij het bestuur. Mocht er door anderen over ons worden gezegd dat we vol zitten: geloof dit niet direct en vraag dit altijd bij ons na!
 •  

  Wintersport en Koninginnedag

  Elk jaar gaat ¡Cuidado! op wintersport. 's Avonds mexxen en het chalet op z'n kop zetten, 's ochtends wakker worden en dan gaan we al skiënd en snowboardend met een katertje de berg af - het hoort erbij. Het feesten vervolgt zich daarna weer 's avonds vroeg in de après-ski club op de piste.
  Met Koninginnedag heeft ¡Cuidado! traditiegetrouw elk jaar een sloep waarmee we met leden en reünisten door de grachten van Amsterdam varen. Met geluidsinstallatie en onze eigen DJ's aan boord staat dit elk jaar weer garant voor een prachtige dag, weer of geen weer! Na het varen begeven we ons naar een van de vele Koninginnedagfeesten om daar met z'n allen de dag af te sluiten.
 •  

  Kerstdiner

  Elk jaar wordt er een kerstdiner georganiseerd. Een speciaal daartoe ingestelde commissie verzorgt een uitgebreid en luxe meergangendiner voor alle leden en jonge reünisten, begeleid door grote hoeveelheden goede wijn. Iedereen trekt zijn mooiste pak of jurk aan, drinkt een whiskey'tje, rookt een sigaartje en er wordt tot in de late uurtjes gegeten. En daar blijft het niet bij; met het hele dispuut blijven we ook op locatie overnachten.
 •  

  Feesten en festivals

  Het merendeel van ¡Cuidado! is niet vies van een feest op z'n tijd en in de zomer struinen we dan ook van festival naar festival. Wat gaat er immers boven een zonnige zomerdag met techno en house door je trommelvliezen en een biertje in de rechterhand? Awakenings (Festival), Welcome to the future, Shoeless, Voltt, Next Monday's Hangover, Dekmantel noem het maar op, we've been there.
  Maar ook de rest van het jaar staan we niet stil wat dat betreft. Ook met bijvoorbeeld het Amsterdam Dance Event streven we er doorgaans naar collectief een feestje te pakken.
 •  

  Besturen

  ¡Cuidado! heeft een vierkoppig bestuur; de voorzitter, penningmeester, secretaris en commissiebestuurder staan samen een jaar lang aan het hoofd van het dispuut. Daarnaast leveren we ook een aantal bestuurders voor SSRA. Afgelopen jaar was ¡Cuidado! volop vertegenwoordigd in zowel het Algemeen Bestuur (AB), het Sociëteitbestuur (SB) en het Mensabestuur (MB). Komend jaar levert het dispuut weer een MB'er en een SB'er.
  Ook de vele verenigingscommissies waaronder de DiscoCie, PromoCie en de KCC (kas controle commissie) van SSRA zijn volop vertegenwoordigd door leden van ¡Cuidado!.
 •  

  Activiteiten

  ¡Cuidado! doet aan vrijwel elke verenigingsactiviteit van SSRA mee. Zodoende is al menig overwinning in de wacht gesleept. De bierestafette, de renatvs-rally, last man standig; we waren erbij. Met de sportdag sleepten wij vier jaar op een rij de felbegeerde voetbalbeker binnen.
  Elke donderdagavond wordt er een activiteit voor de leden geörganiseerd waarna we ons gezamelijk richting Py begeven om te borrelen. Veelal staan er dan ook discociërs van ¡Cuidado! in de grote zaal achter de draaitafels.
  We streven er ook elk jaar naar om richting Brabant af te reizen om met z'n allen Carnaval te vieren.
  Voor zowel de vrouwen als mannen van ¡Cuidado! is er ook één jaarlijks terugkerende activiteit. De vrouwen gaan samen op weekend, de mannen organiseren een weldadige, tikkie decadente herenavond.
 •  

  Commissies

  ¡Cuidado! kent verschillende commissies die door het jaar heen worden vervuld door leden en worden aangesteld en toegezien door de commissiebestuurder. Voor elke activiteit, zoals de wintersport, het kerstdiner of de Koninginnedagboot, wordt een commissie ingesteld die deze organiseert.
  Vanaf het begin van je lidmaatschap kan je direct beginnen met een commissie en zodoende wordt je gelijk betrokken bij het reilen en zeilen van het dispuut.
  Om de vijf jaar viert het dispuut haar lustrum, waarvoor een extra grote commissie wordt ingesteld. Met de prestigieuse lustrumcommissie ben je een krap jaar lang bezig met het organiseren van een luxe vakantie, het maken van een almanak, het organiseren van diverse lustrumactiviteiten en nog veel meer!

Inloggen

  Gebruikersnaam
  Wachtwoord